Hårdforkromning

Hårdforkromning er vores absolutte spidskompetence og er specielt velegnet til overfladebehandling af fx stempler, aksler, valser samt værktøj og maskindele, som udsættes for ekstraordinær slidtage. Behandlingen øger levetiden på emnet væsentligt og giver en kraftig nedsættelse af friktion. Derved spares der energi til mekanisk arbejde og køling samtidig med at emnernes levetid forøges op til 10-12 gange. Modsat andre overfladebehandlingsmetoder udgør hårdforkromning kun ét hårdt og slidstærkt lag. Man kan med stor fordel vælge at hårdforkrome nye emner, hvilket kan spare mange penge i det lange løb.

Også ved slidte samt ødelagte emner er hårdforkromning en stor fordel, da vi kan renovere emner og give dem fornyet styrke, så de bliver stærkere end nye.

Det kan give en stor besparelse i forhold til at nyanskaffe. Emnet renslibes, klargøres omhyggeligt og pålægges en overflade på 10-1000my hårdkrom.

Det kan altid betale sig at rådføre sig med os omkring muligheder for reparation med hårdforkromning før du investerer i nye dele eller maskiner. Forkromningsprocessen foregår efter alle gældende regler og med dokumentation for alle processer.

Vi kan i de fleste tilfælde garantere for besparelsen ved at hårdforkrome emner, da slidstyrken og de mekaniske egenskaber øges mange gange. Hårdforkromning giver en hårdhed på ca. 1100 HV og man kan med fordel anvende behandlingen på blot et enkelt emne til store serier. Vi klarer emner op til Ø450mm og 2.000mm i længden.

Vi udfører arbejde for bl.a.: